Od przystawek po desery – profesjonalny kurs przygotowujący do pracy w restauracjach – Grupa I (wtorki) – RELACJE

W ramach zadania publicznego dotyczącego kształcenia ustawicznego w ramach EBO Stowarzyszenie przeprowadziło kurs dla 3 grup (po 25 osób każda). Każda grupa będzie miała cztery dni szkolenia.

Grupa I (wtorki) – 27 września, 4 października, 11 października, 18 października 2022 r.

Uczestnicy zapoznali się z pracą w kuchni restauracyjnej poprzez wprowadzenie teoretyczne oraz wykorzystanie zdobytej wiedzy w praktycznych warsztatach w profesjonalnie wyposażonej kuchni restauracyjnej. Uczestnicy podczas kursy przygotowali dania według otrzymanych receptur. Każdy z uczestników przygotował podczas kursu: przystawkę, zupę, danie główne i deser. W czwartym dniu została uczestnikom przekazana niezbędna wiedza z zakresu układania jadłospisów dopasowanych do różnych potrzeb.

Propozycja naszego szkolenia umożliwi zdobycie nowej wiedzy dla osób nie związanej z tą tematyką lub też jej ugruntowanie w przypadku osób pracujących w restauracjach, stołówkach szkolnych, stołówkach szpitalnych lub w szeroko rozumianej gastronomii zbiorowego żywienia.

27 września – pierwszy dzień kursu dla grupy pierwszej

4 października – drugi dzień kursu dla grupy pierwszej

11 października – trzeci dzień kursu dla grupy pierwszej

18 października – czwarty dzień kursu dla grupy pierwszej

Dziękujemy!

Województwo Opolskie

Biuro Dialogu i Partnerstwa Obywatelskiego UMWO

Opolskie organizacje pozarządowe

Andrzej Buła

Barbara Kamińska

Fundusze Europejskie

Moszna Zamek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *