Od przystawek po desery – profesjonalny kurs przygotowujący do pracy w restauracjach – GRUPA III (czwartki) – RELACJE

W ramach zadania publicznego dotyczącego kształcenia ustawicznego w ramach EBO Stowarzyszenie przeprowadziło kurs dla 3 grup (po 25 osób każda). Każda grupa będzie miała cztery dni szkolenia.

Grupa III (czwartki) – 29 września, 6 października, 13 października, 20 października 2022 r.

Uczestnicy zapoznali się z pracą w kuchni restauracyjnej poprzez wprowadzenie teoretyczne oraz wykorzystanie zdobytej wiedzy w praktycznych warsztatach w profesjonalnie wyposażonej kuchni restauracyjnej. Uczestnicy podczas kursy przygotowali dania według otrzymanych receptur. Każdy z uczestników przygotował podczas kursu: przystawkę, zupę, danie główne i deser. W czwartym dniu została uczestnikom przekazana niezbędna wiedza z zakresu układania jadłospisów dopasowanych do różnych potrzeb.

Propozycja naszego szkolenia umożliwi zdobycie nowej wiedzy dla osób nie związanej z tą tematyką lub też jej ugruntowanie w przypadku osób pracujących w restauracjach, stołówkach szkolnych, stołówkach szpitalnych lub w szeroko rozumianej gastronomii zbiorowego żywienia.

29 września – pierwszy dzień kursu dla grupy trzeciej

6 października – drugi dzień kursu dla grupy trzeciej

13 października – trzeci dzień kursu dla grupy trzeciej

20 października – czwarty dzień kursu dla grupy trzeciej

Dziękujemy!

Województwo Opolskie

Biuro Dialogu i Partnerstwa Obywatelskiego UMWO

Opolskie organizacje pozarządowe

Andrzej Buła

Barbara Kamińska

Fundusze Europejskie

Moszna Zamek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *