W ramach zadania publicznego dotyczącego kształcenia ustawicznego w ramach EBO Stowarzyszenie przeprowadziło kurs dla 3 grup (po 25 osób każda). Każda grupa będzie miała cztery dni szkolenia.
Grupa III (czwartki) – 29 września, 6 października, 13 października, 20 października 2022 r.
Uczestnicy zapoznali się z pracą w kuchni restauracyjnej poprzez wprowadzenie teoretyczne oraz wykorzystanie zdobytej wiedzy w praktycznych warsztatach w profesjonalnie wyposażonej kuchni restauracyjnej. Uczestnicy podczas kursy przygotowali dania według otrzymanych receptur. Każdy z uczestników przygotował podczas kursu: przystawkę, zupę, danie główne i deser. W czwartym dniu została uczestnikom przekazana niezbędna wiedza z zakresu układania jadłospisów dopasowanych do różnych potrzeb.
Propozycja naszego szkolenia umożliwi zdobycie nowej wiedzy dla osób nie związanej z tą tematyką lub też jej ugruntowanie w przypadku osób pracujących w restauracjach, stołówkach szkolnych, stołówkach szpitalnych lub w szeroko rozumianej gastronomii zbiorowego żywienia.
29 września – pierwszy dzień kursu dla grupy trzeciej
6 października – drugi dzień kursu dla grupy trzeciej
13 października – trzeci dzień kursu dla grupy trzeciej
20 października – czwarty dzień kursu dla grupy trzeciej
Dziękujemy!
Biuro Dialogu i Partnerstwa Obywatelskiego UMWO