Wydarzenie zostało organizowane przez Sukces po opolsku w ramach wojewódzkiego zadania „ŚWIĘTUJEMY AKTYWNIE 25 LAT OBRONY WOJEWÓDZTWA OPOLSKIEGO”.
Wydarzenie pt. „Aktywnie i z dobrym smakiem świętujemy 25 rocznicę obrony województwa opolskiego” jest finansowane z budżetu województwa opolskiego.
Pierwsza grupa (21 lipca)
Nie mogliśmy sobie wymarzyć lepszego startu warsztatów kulinarnych! Pragniemy podziękować naszym niesamowitym uczestnikom za ich zaangażowanie i współpracę. Wasza pasja i chęć nauki sprawiły, że atmosfera była naprawdę wyjątkowa. Dziękujemy za każdy uśmiech, za wspólnie spędzony czas. Życzymy Wam najlepszego! Swoimi daniami podbijajcie serca swoich bliskich, krewnych, klientów! Macie w sobie te umiejętności i pasję! Wierzymy w Was!
A jak był? To tak po krótce? No to ekstra Heh, a tak więcej?
Wszyscy uczestnicy przybyli pełni entuzjazmu i gotowości do odkrywania tajników kuchni. Rozpoczęliśmy od powitania, podczas którego poznaliśmy naszą fantastyczną grupę, pełną pasji i miłości do gotowania. Wyjątkowa energia, która panowała wśród nas, sprawiła, że wiedzieliśmy, iż czeka nas niezapomniany dzień.
Zajęcia prowadził szef kuchni Mateusz Gap, który podzielił się z nami swoją ekspertyzą i poradami dotyczącymi różnorodnych technik kulinarnych. Oprócz dania głównego (Gulaszowa Huberta von Tiele-Winckler) nie mogliśmy również ominąć smakowitych przystawek wegetariańskich, które sami przygotowywaliśmy pod czujnym okiem naszego mistrza kuchni. Nasze kucharzenie było pełne śmiechu i zabawy, a każdy z nas próbował swoich sił w wykonywaniu wyjątkowych dań.
Podczas warsztatów zrobiliśmy sobie przerwę na zwiedzanie. Wróciliśmy jeszcze bardziej głodni! Jednak po intensywnym czasie w kuchni, przyszedł moment, na który wszyscy czekaliśmy – degustacja naszych własnoręcznie przygotowanych potraw. Wszystkie były niezwykle smaczne, a różnorodność smaków zachwycała nasze podniebienia.
Było wspaniale, żal kończyć… Dzisiejszy dzień nam pokazał, że w naszej opolskiej społeczności jest wielki potencjał. Jest wśród nas wielu fantastycznych ludzi, którzy są aktywni i cały czas poszukują drogi rozwoju!
Dziękujemy, że byliście z nami. Mamy nadzieję, że będzie jeszcze wiele okazji do spotkań. Do zobaczenia!
Niżej przedstawiamy kilka zdjęć uczestników z daniami pokazowymi. Pełna fotorelacja znajduje się na naszej stronie FB (kliknij tutaj)
Druga grupa (22 lipca)
Kolejny dzień zmagań kulinarny za nami! Ale nie! Nie zmagań!!! Toż to sama przyjemność! Każda z 5 grup wykonała swoje zadanie na szóstkę! Szef kuchni i jednocześnie lider warsztatów Mateusz Gap z wielki podziwem obserwował jak
świetnie każdy z Was poradził sobie z wszystkimi zadaniami. Dania nie tylko pięknie wyglądały, ale także cudnie pachniały i smakowały.
Byliśmy pod wrażeniem waszej kreatywności i zaangażowania! Dziękujemy za te niezapomniane chwile spędzone razem w kuchni, mamy nadzieję, że macie poczucie, że Wasze kulinarne umiejętności poszły znacznie do przodu!
Była cudna pogoda… Mogliście spędzić ten czas gdzieś nad wodą, a jednak poświęciliście go po to, aby wybrać się do kuchni w podziemiach Moszna Zamek… Serce więc jeszcze bardziej rośnie!
Zainspirowaliście nas swoim zapałem, pasją do gotowania i chęcią tworzenia wyjątkowych potraw. Jesteśmy pewni, że w przyszłości osiągniecie wiele wspaniałych sukcesów w świecie kulinariów!
Do zobaczenia na kolejnych wydarzeniach! Dziękujemy, że byliście z nami!
Niżej przedstawiamy kilka zdjęć uczestników z daniami pokazowymi. Pełna fotorelacja znajduje się na naszej stronie FB (kliknij tutaj)
Zbigniew Kubalańca – Wicemarszałek Województwa Opolskiego
Zuzanna Donath-Kasiura – Wicemarszałek Województwa Opolskiego
Opolskie organizacje pozarządowe